Skip links

Τα συχνότερα λάθη που παρατηρούνται στις μικρομεσαίες

 
Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης προσπαθήστε να βγάλετε από πάνω σας το καπέλο του υπεύθυνου για τα πάντα.

Δεν μπορείτε να είστε συνεχώς ο άνθρωπος για όλες τις αποφάσεις, που τα κάνει όλα μόνος του, χωρίς να συνεργάζεται και να αναθέτει εργασίες.

Σίγουρα, ένας μικρός οργανισμός δεν πλαισιώνεται από μεγάλη ομάδα συνεργατών με εξειδίκευση και κατάρτιση στους επιμέρους τομείς, όμως, το να προσπαθείτε να επιλύετε τα πάντα μόνοι σας και κυρίως, με το να ασχολείστε συνεχώς με μικρής σημαντικότητας υποθέσεις, εμπλεκόμενοι στις εργασίες των άλλων, μόνο καλό αποτέλεσμα δεν μπορείτε να φέρετε.
 
Ο όρος micromanagement εκφράζει ακριβώς αυτήν την παγίδα στην οποία πέφτουν συχνά οι επιχειρηματίες ή ακόμα και τα μεγαλοστελέχη. Πάρτε το απόφαση! Δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα στον οργανισμό σας ακριβώς με τον τρόπο που τα έχετε φανταστεί. Υπάρχουν και άλλοι συμμετέχοντες, με ιδέες, προτάσεις, σκέψεις, απόψεις. Μην στερείτε τη δημιουργικότητα των συνεργατών σας. Μάθετε να ακούτε αυτά που σας προτείνουν.
 
Αφήστε τους να έχουν ένα ρόλο στις εργασίες σας έτσι ώστε να νιώθουν ενεργοί και σημαντικοί. Ποιος δεν έχει ανάγκη από υπαλλήλους με φιλότιμο, όνειρα, και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στο πέρασμα της εταιρίας στην απέναντι όχθη;
 
Το κυρίως χαρακτηριστικό που προσδιορίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ευελιξία. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το ανταγωνιστικό αυτό πλεονέκτημα δίνοντας στους συνεργάτες σας ευκαιρίες και κίνητρα για δημιουργικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα απελευθερώσουν το σύστημα λειτουργίας της εταιρίας σας.
 
Με λίγα λόγια, σταματήστε να θέλετε να μάθετε πως δουλεύουν τα πάντα. Δεν μπορεί να γίνετε ταυτόχρονα ούτε πωλητές, ούτε υπεύθυνοι marketing, ούτε digital marketers, ούτε νομικοί, ούτε λογιστές ή υπεύθυνοι αποθήκης. Ούτε μπορείτε να έχετε άποψη για τα πάντα. Σίγουρα, με την καθημερινή σας ενασχόληση, θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στους προαναφερθέντες τομείς, όμως, η βασική σας δουλειά είναι άλλη: το πως θα αναπτύξετε την επιχείρησή σας!
 

Αφήστε λοιπόν τα υπόλοιπα στους συνεργάτες σας και εμπιστευτείτε τους ειδικούς.

Από το 2007, η RayConvertous παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες marketing έχοντας εξυπηρετήσει μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση των συνεργατών της εταιρίας μας, σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του marketing, εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα.
Στόχος μας να αποτελούμε τον καθημερινό σας συνεργάτη σε θέματα που σχετίζονται με το marketing και την εμπορική διεύθυνση της επιχείρησής σας.
 
Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε εκτενέστερα το θέμα που σας απασχολεί.
info@rayconvertous.gr